سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بازارکار و شرایط کاری مهندس نفت

معرفی رشته مهندسی نفت

 

ادامه تحصیل در این رشته:

بعد از اینکه شما کارشناسی یکی از گرایش های ذکر شده در بالا رو گرفتید میتونید حتی در مقاطع دکترا هم بالا برید و در دانشگاه های خارج و یا داخل کشور مشغول به تحصیل در این رشته بشید که حالا ما کاری به شرایطش رو نداریم چون نیازی بهش در این مقطع نیست. اینو باید همینجا بگم که گرفتن دکترا در این رشته کار هرکسی نیست و به کار همه نمیاد ولی اگر دکترا در این رشته کسب کنید قطعا میتونید اینده شغلی بسیار خوبی در این رشته داشته باشید.

 

من خودم شخصا به دانش آموزام پیشنهاد میکنم اگر در دانشگاه صنعت نفت آبادان درس میخونید تا ارشد بالا برید و بعد از استخدام در وزارت نفت اونوقت برید سر وقت دکترا گرفتن در این رشته.

 

بازارکار:

خب بعد از گفتن این همه مطلب احتمالأ خودتون متوجه شدید که بازار کار اصلی این رشته همون وزارت نفت هستش و این موضوع برکسی پوشیده نیست. اما متأسفانه وزارت نفت همه ی دانشجویان رو بورسیه نمیکنه بلکه دانشجویان سطح بالا این امتیاز رو میتونند ازش استفاده ی لازم رو ببرند که البته امیدوارم همتون به اون مرتبه برسید. بنابراین اگه شما دانشجوی صنعت نفت نباشید باید بگم که در دانشگاه های دیگه باید پایه ی علمی بالایی داشته باشید پس سعی کنید در انتخاب رشته دانشگاه صنعت نفت رو بهش اولویت بدید چون در استخدام شما در وزارت نفت بسیار مؤثر هستش. البته اینم باید اینجا خدمتتون عرض کنم که دانشجویانی که جذب وزارت نفت نشوند میتوانند در شرکت های خصوصی جذب بشن و در این شرکت ها مشغول به کار بشن. و یا میتونند رشته ی خودشون رو به مهندسی شیمی تغییر داده ( به خاطر اینکه خیلی از درس هاشون مشترک هستش ) و بعد از اون وارد واحد های صنایع شیمیایی بشن.

 

شرایط کاری

 

ساعات کار مهندس نفت با توجه به نوع تخصص و محل کار او متفاوت است. به طور کلی پرسنل دکل و سکوهای نفتی (منطقه عملیاتی) به صورت اقماری (دو هفته کار و دو هفته استراحت) و در دو شیفت کاری (روزکار و شب کار) مشغول به کارند. یعنی اینکه در یک ماه، چهار شیفت کاری وجود دارد. سایر کارکنان دکل همچون کمپانی‌من، رئیس دستگاه، زمین‌شناس، گل‌نگار، گلشناس، پزشک، مکانیک و برقکار که حدود 100نفر برای یک دکل می شوند، معمولا در طول شبانه‌روز در محل دکل هستند.

 

پرسنل دکل حفاری خشکی و سکوهای حفاری دریایی شبیه به هم هستند.همینطور کارکنان سکوهای دریایی همون جا استراحت می کنند و امکانات امداد و نجات از جمله هلی کوپتر و قایق های نجات و تیم پزشکی در محل آماده هستش تا اگر خدایی نا کرده خطر همچون وقوع حریق فورا عملیات امداد و نجات رو شروع کنند.

 

شما به عنوان مهندس نفت در صورت کسب تجربه در این صنعت می توانید مراحل مختلف شغلی را طی کرده و در سمت های مختلف در شرکت های نفتی کار کنید. یکی از بالاترین سمت ها در روی دکل و منطقه عملیاتی، “کمپانی من” هستش. کمپانی من یا ناظر عملیات حفاری و بالاترین مقام مدیریتی در محل، معرفی کننده شخصی به عنوان نماینده تمام وقت شرکت نفت در محل حفاری چاه هستش که بر اجرای برنامه حفاری ارائه شده از سوی اداره کل حفاری مطابق بر زمانبندی به صورت 24 ساعته نظارت داره و با متناسب با زمان و موقعیت یکسری راهکار برای برطرف کردن مشکلات میده، البته ضمن رعایت نکات ایمنی و صرفه جویی در هزینه ها باعث سریع شدن سرعت کار و سرعت حفاری هم میشه..

 

نتیجه گیری:

در پایان باید اینو بگم که رشته ی مهندسی نفت هنوز خیلی اشباع نشده و گزینه ی خوبی برای رتبه های زیر 2500 هستش و با کمی تلاش در اون میتونید به درجات خوبی برسید

 

موفق باشید.